Το rose gold πάρτι της Ιφιγένειας

Το rose gold πάρτι που διοργανώσαμε για τα δωδέκατα γενέθλια της Ιφιγένειας. Με ιδέες για το μενού και τη διακόσμηση και άφθονες φωτογραφίες!

rose gold πάρτι

Πριν από μερικές ημέρες, η μεγάλη μικρή κυρία, το Φιφίνι που ξέρουμε και αγαπάμε, η γλυκιά μας Ιφιγένεια, έγινε 12 ετών! Για μία ακόμα χρονιά γιορτάσαμε τα γενέθλιά της στο σπίτι μας. Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα ότι θα ήθελε πάρτι στο σπίτι. Πίστευα ότι θα ένιωθε ίσως μεγάλη για κάτι τέτοιο και ότι θα προτιμούσε να κλείσουμε κάποιον χώρο με δραστηριότητες για κορίτσια της ηλικίας της.

Όταν της το προτείναμε, μας είπε ότι προτιμά 1,000,000 φορές να καλέσουμε 2-3 φίλες της στο σπίτι, να διακοσμήσουμε και να μαγειρέψουμε με αγάπη όπως κάνουμε τόσα χρόνια τώρα, παρά να κλείσουμε έναν χώρο και να καλέσουμε 25-30 παιδιά.

rose gold πάρτι

Εντάξει λοιπόν! Αφού αυτό θέλει το κορίτσι μας, αυτό θα κάνουμε!

Ένα βραδάκι καθίσαμε παρέα στον υπολογιστή και ξεκινήσαμε να αναζητούμε θέματα πάρτι κατάλληλα για την ηλικία της. Ανυπομονούσα και ήμουν περίεργη να δω τι θα επέλεγε. “Αυτό θέλω μαμά” αναφώνησε γεμάτη ενθουσιασμό, μόλις είδε τα είδη πάρτι σε ροζ χρυσό.

Ωραία! Ένα rose gold πάρτι για μια μικρή δεσποινίδα λοιπόν!

rose gold πάρτι

Η πρόσκληση

Είχαμε τον χώρο, τις καλεσμένες και το θέμα. Σειρά είχε η πρόσκληση. Η Ιφιγένεια ζήτησε να διακοσμήσουμε το σπίτι μας με μπαλόνια, οπότε σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω μπαλόνια και για την πρόσκληση.

Αφιερώνω πάντα πολύ χρόνο στη δημιουργία της πρόσκλησης. Είναι εκείνη που θα δώσει την πρώτη εικόνα του πάρτι μας. Και που επιπρόσθετα θα καθορίσει το ύφος και τα χρώματα που θα πρωταγωνιστήσουν εκείνη τη βραδιά.

Εδώ τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα. Κομψότητα και χάρη, ροζ χρυσό και σομόν.

rose-gold-party

Η διακόσμηση

Για τη διακόσμηση του σαλονιού χρησιμοποιήσαμε:

  • Πολλά μπαλόνια! Ροζ χρυσά, σομόν, διαφανή με κομφετί. Και είχαμε βεβαίως και μπαλόνια με την ηλικία της Ιφιγένειας (δώρο της απίθανης Λευκής και την ευχαριστούμε πολύ για τη γλυκιά χειρονομία!)
  • Γιρλάντες σε ροζ χρυσό
  • Λευκά και ροζ χάρτινα pom pom
  • Μικρά κηροπήγια
  • Βαζάκια με λουλούδια, μέσα στα οποία (στα βαζάκια) είχαν τοποθετηθεί φωτάκια led. Βρήκα την ιδέα στο Pinterest και μου άρεσε πολύ!
  • Κορνίζες! Ναι, δεν λείπουν ποτέ από τα πάρτι μας!
rose gold πάρτι

rose gold πάρτι

rose gold πάρτι

rose gold πάρτι

Η διακόσμηση ήταν απλή, διακριτικά πολυτελής και πολύ όμορφη. Απόλυτα ταιριαστή με τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία της εορτάζουσας.

rose gold πάρτι

rose gold πάρτι

Τα αναλώσιμα

Στο Happy Teapot βρήκαμε απίθανα αναλώσιμα για το τραπέζι:

  • Πιάτα φαγητού και γλυκού
  • Ποτήρια
  • Χαρτοπετσέτες
  • Λευκό τραπεζομάντηλο

Ειδικά οι χαρτοπετσέτες ήταν τόσο χαριτωμένες και ιδιαίτερες που η Ιφιγένεια δεν ήθελε να τις χρησιμοποιήσουμε :)

rose gold πάρτι

rose gold πάρτι

Το μενού

Αυτή τη φορά θυμήθηκα να φωτογραφίσω το μενού μας! Το οποίο βεβαίως καθορίστηκε από την Ιφιγένεια και περιλάμβανε τα εξής:

  • Πίτσα με χειροποίητη ζύμη και την εύκολη σάλτσα μου. Με μοτσαρέλα, γκούντα και μπέικον. Kudos στον Κωστή για το άψογο ψήσιμο στο μπάρμπεκιου!
  • Σουβλάκια κοτόπουλο με σάλτσα πέστο, ακόμα μία αγαπημένη οικογενειακή συνταγή. Και πάλι kudos στον Κωστή!
  • Κλαμπ σάντουιτς (χωρίς όμως τηγανητές πατάτες). Με μίγμα μαγιονέζας και κρεμώδους τυριού, ψιλοκομμένο μαρούλι, φέτες ντομάτας, τυρί γκούντα και ψητό κοτόπουλο σε φέτες.
  • Τυροπιτάκια, τα κλασικά και αγαπημένα
  • Κρουασανάκια με λουκάνικο, σταθερή αξία στα πάρτι μας που αρέσει πολύ σε μικρούς και μεγάλους (και στην Ισμήνη λίγο παραπάνω ίσως)
  • Λαχανικά με συνοδευτική σος γιαουρτιού

Τα κορίτσια ξετρελάθηκαν με όλες τις γεύσεις και περισσότερο με τη σπιτική μας πίτσα. Δεν έμεινε ούτε ένα κομματάκι για την επόμενη ημέρα.

rose gold πάρτι

Η τούρτα

Για την τούρτα της Ιφιγένειας είμαι πάρα πολύ περήφανη! Νομίζω πως είναι η καλύτερη μέχρι στιγμής δουλειά μου. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ κοντά σε αυτό που είχα φανταστεί.

Ήθελα εξαρχής η διακόσμησή της να είναι λιτή, με πέρλες ζάχαρης και μακαρόν. Και να υπάρχει κάτι σοκολατένιο. Maltesers.

rose gold πάρτι

Έφτιαξα μακαρόν χωρίς να έχω ιδέα πώς πρέπει να είναι η γεύση και η υφή τους. Τα πρώτα μακαρόν που δοκίμασα στη ζωή μου είναι αυτά που έφτιαξα για την τούρτα της Ιφιγένειας. Και από ότι μου είπαν όλοι όσοι τα δοκίμασαν (και μεταξύ τους ήταν άτομα που έχουν δοκιμάσει αυθεντικά γαλλικά μακαρόν), τα πήγα πάρα πολύ καλά! Το παράκανα λιγάκι με τη γέμιση, αλλά η υφή τους ήταν σωστή και η γεύση τους εκλεπτυσμένη. Υποθέτω πως βοήθησε η τύχη του πρωτάρη!

Η γέμιση των μακαρόν ήταν μια σφιχτή γκανάς με κουβερτούρα πραλίνας. Και ήταν πολύ λαχταριστή!

rose gold πάρτι

Όσον αφορά την τούρτα, αυτή που είχα φτιάξει στο επιστημονικό πάρτι της Ιφιγένειας έχει γίνει η αγαπημένη των κοριτσιών. Σε βαθμό που δεν γίνονται πλέον διαπραγματεύσεις και κάθε καινούρια πρόταση/σκέψη για γενέθλια τούρτα απορρίπτεται μέσα σε δευτερόλεπτα. Την έφτιαξα ξανά για το πρόσφατο πάρτι πάντα της Ισμήνης και ξανά τώρα για το rose gold πάρτι της Ιφιγένειας.

Η αλλαγή που έκανα εδώ (και νομίζω πως θα καθιερωθεί) είναι πως για την επικάλυψη έφτιαξα μια βουτυρόκρεμα με τυρί κρέμα. Θεωρώ πως εξισορρόπησε τέλεια τη σοκολατένια γέμιση και έκανε την τούρτα λιγότερο βαριά. Εδώ μπορείτε να δείτε την αρχική συνταγή.

Οι δραστηριότητες

Λίγες ημέρες πριν από το πάρτι, ετοιμάσαμε μια λίστα με παιχνίδια και δραστηριότητες που ελπίζαμε πως θα άρεσαν στις καλεσμένες μας.

Τα κορίτσια έπαιξαν παντομίμα, πες/βρες, ποιος/τι είμαι. Τραγούδησαν και χόρεψαν με κέφι και ενέργεια. Και στο τέλος της βραδιάς, οι καλεσμένες μας δεν ήθελαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Τα δωράκια

Για να θυμούνται τα δωδέκατα γενέθλια της Ιφιγένειας, δωρίσαμε σε όλα τα κορίτσια ένα κομψό στυλό και αστραφτερά τσιμπιδάκια για τα μαλλιά.

rose gold πάρτι

rose gold πάρτι

Ας θυμηθούμε τα προηγούμενα πάρτι γενεθλίων της Ιφιγένειας

rose gold πάρτι

Χρήσιμες πληροφορίες

  • Βαζάκια, υφασμάτινα λουλούδια, φωτάκια led, κηροπήγια: Jumbo
  • Γιρλάντες, μπαλόνια, pom pom, πιάτα γλυκού, πιάτα φαγητού, ποτήρια, τραπεζομάντηλα, χαρτοπετσέτες, κεράκια: Happy Teapot
  • Πέρλες ζάχαρης, χρώμα ζαχαροπλαστικής: Cakeart
  • Στυλό, τσιμπιδάκια για τα μαλλιά: Max
  • Εκτυπώσεις: Κωστής
  • Σύμβουλοι οργάνωσης του πάρτι: Ιφιγένεια και Ισμήνη
  • Σχεδιασμός εκτυπώσιμων, διακόσμηση, μαγείρεμα και φωτογράφιση: Ερμιόνη

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

4 ΣΧΟΛΙΑ

Αθηνά 31 Μαρτίου 2023 - 18:44

Αχ πόσο μεγάλωσε η Ιφιγένεια!!!! Κανονική έφηβη όπως και η δική μου βέβαια… Είναι απίστευτο πόσο γρήγορα περνάνε τα χρόνια !!! Να το χαίρεστε το κορίτσι ας το μεγάλο!!! Και η τούρτα φανταστική ;)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Βαγγελιώ Κ. 16 Μαρτίου 2023 - 13:02

Μεγαλώσατε! Πώς περνούν τα χρόνια! Χρόνια Πολλά στο Φιφίνι σας, χαρούμενα κι ευτυχισμένα! Να την χαίρεστε!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Έφη 16 Μαρτίου 2023 - 08:30

Χρόνια πολλά στο κοριτσάκι σας! Να το χαίρεστε!
Τα σουβλάκια με πέστο έχουν δοκιμαστεί και είναι πολύ ωραία και η τούρτα είναι σαν κόσμημα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρία Ξηρουχακη 16 Μαρτίου 2023 - 07:10

Υπεροχο το πάρτυ! Να χαίρεστε τη 12χρονη δεσποινιδούλα γερή κ τυχερή στη ζωή της!
Ερμιόνη μου έγραψες πάλι!
Συγχαρητήρια σε όλους ! Τα εύσημα ανήκουν και στους 4! Φιλακια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα