33 συνταγές για την Τσικνοπέμπτη

33 ενδιαφέρουσες, εύκολες και εγγυημένα γευστικές συνταγές για την Τσικνοπέμπτη! Κρέατα, συνοδευτικά, σαλάτες και επιδόρπια. Διαβάστε τις προτάσεις μου παρακάτω και οργανωθείτε σωστά για την αυριανή ημέρα!

33 συνταγές για την Τσικνοπέμπτη

Πώς θα περάσετε την αυριανή Τσικνοπέμπτη;

Οικογενειακά ή με λίγους καλούς φίλους; Στο χαλαρό και άνετο περιβάλλον του σπιτιού; Ή μήπως σε κάποιο γουστόζικο/ψαγμένο ταβερνάκι;

Εμείς θα είμαστε στο σπίτι μας. Προτού παντρευτούμε με τον Κωστή, περνούσαμε τις Τσικνοπέμπτες μας σε φιλικά/συγγενικά σπίτια. Αφότου παντρευτήκαμε όμως (και διαπίστωσα με μεγάλη χαρά ότι αυτό το αγόρι ξέρει να ψήνει), προτιμούμε να βρισκόμαστε εδώ.

Αύριο λοιπόν θα ετοιμάσω μια ωραία σαλάτα και 1-2 εύκολα συνοδευτικά. Οπωσδήποτε τζατζίκι. Και φυσικά θα μαρινάρω τα κρέατα. Ο Κωστής θα τα ψήσει (και ελπίζω ότι θα καθαρίσει και το μπάρμπεκιου μετά). Τα κορίτσια θα αναλάβουν το ψυχαγωγικό κομμάτι της βραδιάς, με τραγούδια, χορούς και γυμναστικές επιδείξεις :)

Χτες αγοράσαμε σπρέι για τα μαλλιά σε 3 διαφορετικά χρώματα. Οπότε υποθέτω ότι θα τα δοκιμάσουμε αύριο.

Επίσης χτες κοιτούσα τις συνταγές που έχουν δημοσιευτεί στο blog, προσπαθώντας να καταλήξω σε μενού για αύριο. Δεν έχω καταλήξει ακόμα. Βρήκα και αγόρασα όμως κάτι ωραία λουκάνικα που πιστεύω ότι θα μας αρέσουν. Και πως θα ταιριάζουν όμορφα με την μπυρίτσα ή το κρασάκι μας.

Καθώς έβλεπα τις συνταγές, σκέφτηκα να συγκεντρώσω σε μία ανάρτηση μερικές ενδιαφέρουσες (πιστεύω) προτάσεις. Ελπίζοντας φυσικά ότι θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε/εμπνευστείτε για αύριο.

Βάμος λοιπόν!

33 συνταγές για την Τσικνοπέμπτη

Τα κρέατα

Για μένα η Τσικνοπέμπτη σημαίνει σουβλάκι. Ή έστω κρέας που μπορούμε να τοποθετήσουμε πάνω σε πίτα και να φάμε με το χέρι.

Λαμβάνοντας αυτά υπόψη, σας προτείνω τα παρακάτω:

Τα συνοδευτικά

Τα αγαπημένα μου συνοδευτικά είναι:

  • Τζατζίκι. Ναι, μπορεί η κοιλιά μου να πονάει στο τέλος της βραδιάς, όμως δεν το αλλάζω με τίποτα. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την εύκολη συνταγή της μαμάς μου.
  • Τηγανητές πατάτες, ιδανικά φούρνου. Ξέρετε, για να γλιτώσουμε μερικές θερμίδες και τύψεις.
  • Πιτούλες ή ψωμί ψημένο στο γκριλ, σερβιρισμένο με ελαιόλαδο και άφθονη ρίγανη.
33 συνταγές για την Τσικνοπέμπτη

Εάν έχετε χρόνο και διάθεση, μπορείτε να φτιάξετε κάτι από τα παρακάτω:

Παρόλο που όλα είναι αγαπημένα πιάτα, πιστεύω ότι οι πατάτες ακορντεόν θα δώσουν άλλο αέρα στο τραπέζι σας.

Οι σαλάτες

Είναι απαραίτητες, ειδικά αύριο. Αν και στην πραγματικότητα δεν θέλω να το κάνω αυτό, φροντίζω να γεμίζω με σαλάτα τουλάχιστον το μισό πιάτο. Έτσι τρώμε πιο ελαφριά και υγιεινά.

33 συνταγές για την Τσικνοπέμπτη

Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε τις σωστές διατροφικές συνήθειες. Ούτε καν την Τσικνοπέμπτη!

Εάν είστε καλεσμένες/οι σε φιλικό σπίτι, σας προτείνω να ετοιμάσετε την πατατοσαλάτα σε φόρμα. Είναι εύκολη αλλά πολύ εντυπωσιακή. Και μην απορήσετε αν τελικά κλέψει την παράσταση!

Τα επιδόρπια

Τις περισσότερες φορές, αντέχουμε να φάμε και γλυκό (εσείς όχι;). Κάτι ελαφρύ και δροσερό όμως, χωρίς πολλά λιπαρά. Τα cheesecake, τα ανάλαφρα παρφέ με γιαούρτι και φρούτα, τα γλυκά με λεμόνι, είναι καλές επιλογές για να κλείσουμε το γεύμα μας.

33 συνταγές για την Τσικνοπέμπτη

Θα χαρώ να μοιραστείτε εδώ τις αγαπημένες σας συνταγές για την Τσικνοπέμπτη.
Ελπίζω να περάσετε όμορφα αύριο. Με καλή παρέα και κυρίως με ευχάριστη -και όσο γίνεται ανέμελη- διάθεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Μαριάννα 23 Φεβρουαρίου 2022 - 16:46

Αχ αυτά τα σουβλάκια κοτόπουλου με το ranch dressing που έχεις τα έκανα συχνά στην Ελλάδα και με έκαναν να φαίνομαι πολύ pro μαγείρισσα. Τα είχα ξεχάσει και χαίρομαι που μας τα θύμησες. Φέτος λοιπόν θα κάνω το dressing αντί για τζατζίκι, με χοιρινά σουβλάκια μιας και είναι ΄ήδη δρομολογημένα. Πιστεύω ότι θα ταιριάζουν το ίδιο καλά. Να περάστε υπέροχα Ερμιόνη μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα