Ζητήστε μια συνταγή (Οκτώβρης 2019)

Ζητήστε μια συνταγή που θα θέλατε να δείτε δημοσιευμένη στα tastes!

Η σημερινή ανάρτηση είναι αρκετά διαφορετική από ότι έχετε συνηθίσει να βλέπετε εδώ.
Η ιδέα υπήρχε στο μυαλό μου εδώ και καιρό, ωστόσο δίσταζα να την υλοποιήσω. Για αυτό και ελπίζω πολύ στη θετική ανταπόκριση από πλευράς σας, καθώς δεν σας κρύβω ότι θα ήθελα να επαναλαμβάνεται μία φορά το μήνα (ή το δίμηνο, θα δούμε).

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, προσπαθούσα να αποφασίσω ποια θα ήταν η επόμενη συνταγή που θα δημοσιευόταν στο blog. Αυτή η διαδικασία ξέρετε δεν είναι καθόλου εύκολη. Οι συνταγές που βλέπετε εδώ δεν δημοσιεύονται με αυστηρώς προσωπικά κριτήρια. Επιλέγονται προσεκτικά και με αγάπη, ελπίζοντας ότι θα σας ενδιαφέρουν, ότι θα λύσουν ίσως κάποιες απορίες, ότι θα ξυπνήσουν μνήμες. Και κυρίως ότι θα αγαπηθούν και ότι θα θελήσετε να τις δοκιμάσετε.

Δοκιμάζονται βεβαίως από αγαπημένα πρόσωπα (οικογένεια, φίλους, συμμαθητές και συναδέλφους) και δεν δημοσιεύονται εάν προηγουμένως δεν εγκριθούν/προκαλέσουν ενθουσιασμό, ωστόσο πάντα αναρωτιέμαι σχετικά με το ποια θα είναι η δική σας αντίδραση.

Μην μπορώντας να καταλήξω σε συνταγή, σκέφτηκα το πιο απλό πράγμα: γιατί να μην σας ρωτήσω; γιατί να μην ζητήσω να μου πείτε τι συνταγή θα θέλατε να δείτε δημοσιευμένη εδώ;

Όπως έχω γράψει επανειλημμένα άλλωστε, τα tastes δεν είναι μόνο ένα blog με θέμα το φαγητό. Είναι επίσης ένας χώρος επικοινωνίας, αλληλεπίδρασης, ανταλλαγής απόψεων, σκέψεων και ιδεών.

Ζητήστε μια συνταγή λοιπόν!
Αλμυρή ή γλυκιά, εύκολη ή περισσότερο πολύπλοκη, καθημερινή ή πιο επίσημη, για πρωινό, σνακ ή οποιοδήποτε γεύμα της ημέρας.

Δύο πολύ απλά πράγματα που θα ήθελα να έχετε υπόψη:

  • Προτού ζητήσετε μία συνταγή, βεβαιωθείτε ότι δεν έχει ήδη δημοσιευτεί στο blog
  • Δεν μου αρέσουν τα θαλασσινά, το ξύδι και οι ελιές, οπότε θα σας παρακαλούσα να μην ζητήσετε κάτι που να βασίζεται σε αυτά τα υλικά

Μην διστάζετε λοιπόν! Αφήστε ένα σχόλιο, πείτε μου τι σας αρέσει και σας υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να το φτιάξω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

29 ΣΧΟΛΙΑ

ΦΡΟΣΩ 2 Νοεμβρίου 2019 - 17:42

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΡΜΙΟΝΗ. ΑΠΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟ ΠΑΜΕ….. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΣΟΥ-ΚΟΥ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ…… ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΡΥΔΟΠΑΣΤΑ , ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ. ΕΤΣΙ, ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗ ΛΕΝΕ ΚΑΡΥΔΟΠΑΣΤΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ! ! ΕΤΣΙ ΚΟΛΛΗΣΑ ΚΙ ΕΓΩ …. ΕΧΩ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ – ΠΟΛΛΑ ΑΥΓΑ , ΠΟΛΛΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥ. ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΗΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΛΛΑ ΨΑΧΝΩ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΑΝΑΛΑΦΡΟ. ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΚΙΟΛΑΣ ΘΑ ΣΟΥ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΗ ! ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ! ΑΝ ΠΑΛΙ ΔΕ ΒΡΕΘΕΙ ΔΕ ΧΑΛΑΣΕ ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ .

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΦΡΟΣΩ 22 Οκτωβρίου 2019 - 19:45

ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗ , ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ …ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΧΑΙΡΕΤΩ ΚΑΙ ΦΙΛΩ ΣΕ. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΙΔΕΑ ΣΟΥ ΑΥΤΗ . ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΟ BLOG ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΝ, ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΠΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ …ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ. ΛΟΙΠΟΝ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΡΥΔΟΠΑΣΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΑ …40 ΑΥΓΑ ,ΤΙΣ 40 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΖΑΧΑΡΗ , ΤΙΣ 40 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΑΡΥΔΙ ΚΛΠ, ΚΛΠ…. ΚΑΤΙ ΑΠΛΟ, ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΝΑΛΑΦΡΟ! ! ΦΙΛΙΑ ΣΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΗ. ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΕΠΑΝΗΛΘΕΣ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ Σ΄ ΑΓΑΠΑΜΕ !!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 26 Οκτωβρίου 2019 - 16:32

Καλησπέρα Φρόσω!
Πόσο χαίρομαι με τα μηνύματά σου! Τα εγκάρδια λόγια σου πάντα μου φτιάχνουν τη διάθεση και με κάνουν να χαμογελώ πολύ πλατιά!
Ελπίζω οι όποιες περιπέτειές σου να είχαν αίσιο τέλος και να είσαι γερή και δυνατή.
Σε σχέση με την καρυδόπαστα, θα ήθελα λίγο τη βοήθειά σου. Να μου εξηγήσεις βασικά ποια είναι η διαφορά της από την καρυδόπιτα. Δεν θυμάμαι να τη φτάχναμε παλιά στο σπίτι (ούτε η γιαγιά, ούτε η μαμά, ούτε η θεία μου) και θυμάμαι μόνο την κλασική σιροπιαστή καρυδόπιτα. Είναι κάτι διαφορετικό;
Επανήλθα ναι και παρά την καθημερινή πίεση χρόνου (και την έλλειψη ενέργειας ενίοτε), προσπαθώ να δημοσιεύω μια συνταγή την εβδομάδα. Όλη αυτή η διαδικασία και η επικοινωνία μου μαζί σας και πολύ όμορφη είναι και λειτουργεί αγχολυτικά και χαλαρωτικά, οπότε θέλω να δίνω συστηματικά το παρόν!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 21 Οκτωβρίου 2019 - 12:57

Καταιγίδα αιτημάτων… Οπότε προσωπικά θα περιμένω με αγωνία την πρώτη – πρώτη εφαρμογή, αν και πολύ μου έκανε κλικ το αίτημα για μηλόπιτα με κρέμα βανίλιας εντός!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα Ερμιόνη μου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 - 19:38

Καλησπέρα Ερμιόνη μου. Συγχαρητήρια για το μπλογκ σου!! Ο κόπος σου και η δουλειά που κάνεις φαίνονται και σου εύχομαι να συνεχίσεις έτσι! Πολυ καλή η ιδέα αυτή να σου προτείνουμε συνταγές! Τι θα έλεγες για καρυδόπιτα με σοκολάτα? Και μια συνταγή για λουκουμάδες δεν θα ηταν άσχημη..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Έλενα 18 Οκτωβρίου 2019 - 11:49

Γειά σου Ερμιόνη!
Υπέροχη ιδέα, έχω κατενθουσιαστεί μιας και το blog σου είναι ένα από τα αγαπημένα μου, συνδυάζεις πάντα την απλότητα, την ευκολία και τη νοστιμιά και λατρεύω να διαβάζω τα κείμενά σου. Ελέγχω πολύ συχνά αν ανέβασες καινούρια συνταγή (διψάμε για γαστρονομικές εκπλήξεις!).
Θα με ενδιέφερε μια συνταγή για σπιτικά νιόκι (με μυστικά για την παρασκευή και το ψήσιμο) και κρέμα custard για τις μηλόπιτες που θα φτιάξουμε τώρα το χειμώνα.
Σε ευχαριστούμε!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Βασω 17 Οκτωβρίου 2019 - 09:58

Καλημερα, τι τελεια ιδεα!!! Μακαρι να επαναλαμβανεται, θα εισαι η νεραιδα με τις συνταγες! Λοιπον για αρχη θα ηθελα ενα μειγμα για ζεστη σοκολατα, που να μην ειναι τοσο γλυκερο οπως τα αγοραστα. Κατι που θα μπορουσαμε να το βαλουμε σε ενα βαζο διακοσμημενο και ως δωρο για τα Χριστουγεννα σε φιλους σοκολατομανεις οπως εγω π.χ. Γενικα επισης ιδεες για παραλλαγες στην ζεστη σοκολατα.
Τελος, ξερω οτι δεν ειναι ευκολο, αλλα ενα δευτερο βιβλιο (πιο μεγαλο αυτη την φορα) θα ηταν τελειο. Το σκεφτεσαι καθολου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 17 Οκτωβρίου 2019 - 22:28

Καλησπέρα Βάσω!
Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει η ιδέα! Κι εγώ θα ήθελα να επαναλαμβάνεται και να δημοσιεύονται οι ιδέες σας :)
Επίσης θα ήθελα πολύ να γίνω η νεράιδα με τις συνταγές :) αυτό πρέπει να το πω οπωσδήποτε στα κορίτσια, θα ενθουσιαστούν!

Στο blog δεν δημοσιεύονται συχνά ροφήματα. Παρόλα αυτά, έχω πρόταση για ρόφημα σοκολάτας σε βαζάκι! Με χριστουγεννιάτικη παρουσίαση, εκτυπώσιμα, όλο το πακέτο!
Μπορείς να δεις τη σχετική ανάρτηση εδώ:
https://theonewithallthetastes.com/2017/12/xristougenniatika-dora-se-vazakia/

Στην Ιφιγένεια αρέσει πολύ η ζεστή σοκολάτα (μάλιστα προτιμά να είναι πιο παχύρρευστη), οπότε εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον ίσως δημοσιευτεί κάτι σχετικό για τα Χριστούγεννα.

Στο blog υπάρχει ακόμα μια εναλλακτική πρόταση για λευκή σοκολάτα με ζεστά μπαχαρικά:
https://theonewithallthetastes.com/2015/11/honey-chocolate-chunk-cookies/

Όσον αφορά ένα δεύτερο βιβλίο, δεν σου κρύβω ότι είναι κάτι που κατά καιρούς σκέφτομαι αν και όχι και τόσο ζεστά, κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου. Επιπρόσθετα δεν ξέρω τι θεματολογία θα μπορούσε να έχει, που να μην έχει καλυφτεί ήδη από την ελληνική βιβλιογραφία…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μάνια 17 Οκτωβρίου 2019 - 07:11

Καλησπερααα!!♥♥♥♥♥
Θα ηθελα πολυ μια συνταγη για μηλοπιτα με κρεμα βανιλιας μεσα.
Την ειχα δοκιμασει σε μια καφετερια, αλλα δεν εχω καταφερει να βρω την συνταγη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 17 Οκτωβρίου 2019 - 22:26

Καλησπέρα Μάνια!
Θα μπορούσες ίσως να περιγράψεις πώς ήταν περίπου η μηλόπιτα;
Ήταν σαν τάρτα; Με βάση μπισκότου; Ήταν κλειστή σαν πίτα; Τα μήλα ήταν καραμελωμένα ή πιο τραγανά;
Όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δώσεις προκειμένου να καταλάβω τι περίπου σκέφτεσαι, τόσο το καλύτερο!

Στο blog πάντως υπάρχουν 2 συνταγές που θα μπορούσαν να σε ενδιαφέρουν, οπότε ρίξε αν θέλεις μια ματιά:
1) Μηλόπιτα με τυρί κρέμα και αμύγδαλα
https://theonewithallthetastes.com/2015/03/cream-cheese-almonds-apple-pie/

2) Μηλόπιτα cheesecake
https://theonewithallthetastes.com/2011/10/cheesecake-4/

Ακόμα και αν δεν είναι αυτό ακριβώς που έχεις υπόψη σου, εφόσον σου αρέσει ο συνδυασμός μήλα + κρέμα (και μένα παρεμπιπτόντως!), πιστεύω ότι θα βρεις τις συνταγές αρκετά ενδιαφέρουσες!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρια Θ. 16 Οκτωβρίου 2019 - 23:28

Καλησπέρα Ερμιονη μου….
Για άλλη μια φορά σε ευχαριστώ πολύ που μοιράζεσαι τις συνταγές σου και μας σώζεις πάντα σε κάθε περίσταση!!
Για άλλη μια φορά,ζητάω να με σώσεις!Τα δυο βασανακια μου δεν τα πάνε καλά με τα λαχανικά!Μια συνταγή με μπιφτέκια λαχανικών λοιπόν γιατί όσες έχω δοκιμάσει δεν πέτυχαν το στόχο τους.Ή γενικά συνταγές με «κρυμμένα» λαχανικά!
Ευχαριστώ πολύ!!Σ´αγαπαμε πολύ,συνέχισε να μας χαρίζεις το ταλέντο σου!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 17 Οκτωβρίου 2019 - 22:27

Καλησπέρα Μαρία!
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, με έκαναν πολύ πολύ χαρούμενη!
Τα λαχανικά είναι πράγματι ένα πολύ πονεμένο κεφάλαιο της παιδικής διατροφής και χρειάζεται απεριόριστη υπομονή και επιμονή από πλευράς μας, προκειμένου να καταφέρουμε να τα εντάξουμε στην καθημερινότητα των παιδιών.

Μιλώντας ως μαμά 2 μικρών κοριτσιών (το ένα εκ των οποίων είναι στριμαδάκι όσον αφορά το φαγητό), θα ήθελα να σου πω τα εξής που έχω διαπιστώσει από την εμπειρία μου:
– Επιμένω πολύ στις σαλάτες και τα φρέσκα λαχανικά. Στο σχολείο παίρνουν σαλατούλα, ενώ και στο ταπεράκι του κολατσιού πολλές φορές βάζω ντοματίνια, αγγουράκια και καροτάκια κομμένα σε στικς. Κάποιες φορές τα συνοδεύω με ντιπ γιαουρτιού (γιαούρτι με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, άνηθο) ή τυροκαυτερή και τους αρέσει πολύ.
Η Ιφιγένεια δεν ήθελε ούτε να μυρίζει το μαρούλι, αλλά τώρα το τρώει ευχάριστα και το ζητάει από μόνη της. Για να το πετύχω αυτό, καθιέρωσα μια εύκολη σαλάτα του σεφ με πολλά λαχανικά μέσα και μια φανταστική σος γιαουρτιού που κάνει τη σαλάτα απίθανη!

– Μαγειρεύω λαδερό/λαχανικό (πχ. φασολάκια, αρακάς), τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα και σιγά-σιγά η ποσότητα που τρώνε αυξάνεται. Έχουν έρθει μέρες που έχουν μείνει νηστικές επειδή δεν τους άρεσε το φαγητό, αλλά όσο και να στενοχωρήθηκα δεν τους έδωσα να φάνε κάτι άλλο. Πλέον έχει ξεκαθαριστεί ότι το φαγητό είναι αυτό και ή το τρώμε ή μένουμε νηστικοί :)

– Σε γενικές γραμμές προσπαθώ να κρύβω λαχανικά μέσα σε φαγητά (σίγουρα όχι σε γλυκά), αλλά όπως είπα και παραπάνω, επιμένω πολύ στα φρέσκα λαχανικά και σαλάτες. Αν τρώνε όσπρια (πχ. φακές που αρέσουν στα περισσότερα παιδάκια), εκεί μπορείς να κρύψεις λαχανικά όπως καρότα, πιπεριές. Πίτσα, κρέπες, πίτες, αλμυρά μάφινς, ομελέτες, ζυμαρικά προσφέρονται επίσης για κρύψιμο λαχανικών.

– Στο blog έχει δημοσιευτεί μια ωραία συνταγή για μπέργκερ με κρυμμένα λαχανικά και που μπορείς να δεις εδώ:
https://theonewithallthetastes.com/2016/06/zucchini-carrot-burger/

– Επιπρόσθετα στο blog έχουν δημοσιευτεί πολλές συνταγές που περιέχουν λαχανικά και που θα μπορούσαν να φανούν ενδιαφέροντα στα μικρά παιδάκια:
1) Ομελέτα με σπανάκι ψημένη μέσα σε καρβέλι:
https://theonewithallthetastes.com/2012/04/blog-post-15/

2) Ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια και φέτα
https://theonewithallthetastes.com/2011/06/blog-post_16-8/

3) Αυγά ψητά σε φωλιά λαχανικών:
https://theonewithallthetastes.com/2011/11/blog-post_24-3/

4) Βίδες με αρακά, ζαμπόν και κρεμώδη σάλτσα:
https://theonewithallthetastes.com/2018/07/vides-araka-zampon/

5) Μακαρονάδα με λαχανικά:
https://theonewithallthetastes.com/2017/06/veggie-summer-pasta-x-2/

6) Τραχανότο με κοτόπουλο και σπανάκι:
https://theonewithallthetastes.com/2014/11/chicken-spinach-trahanoto/

7) Κοφτό μακαρονάκι με κοτόπουλο και κολοκυθάκια:
https://theonewithallthetastes.com/2014/05/chicken-zucchini-elbow-pasta/

8) Ζυμαρικά με γιαούρτι, αρακά και μπέικον:
https://theonewithallthetastes.com/2014/04/yogurt-peas-bacon-elbow-pasta/

9) Τριβελάκι με πιπεριές, καλαμπόκι και φέτα:
https://theonewithallthetastes.com/2014/03/peppers-corn-feta-pasta/

10) Καρμπονάρα με κολοκυθάκι και crème fraîche:
https://theonewithallthetastes.com/2013/07/creme-fraiche/

11) Κανελόνια με ανθότυρο και λαχανικά:
https://theonewithallthetastes.com/2011/10/blog-post_24-4/

12) Πένες στο φούρνο με κολοκυθάκια και κατίκι:
https://theonewithallthetastes.com/2011/07/blog-post_06-6/

13) Εύκολη και κρεμώδης πατατόσουπα:
https://theonewithallthetastes.com/2016/02/easy-creamy-potato-soup/

14) Μεξικάνικα λαζάνια με λαχανικά:
https://theonewithallthetastes.com/2015/02/light-veggie-mexican-lasagna/

15) Κοτόπουλο με λαχανικά και αλμυρά μπισκότα:
https://theonewithallthetastes.com/2014/02/creamy-chicken-and-biscuits/

16) Πιπερόπιτα:
https://theonewithallthetastes.com/2013/10/pepper-pie/

17) Ρύζι στο φούρνο με σπανάκι, μοτσαρέλα και ντοματίνια:
https://theonewithallthetastes.com/2013/04/blog-post-8/

18) Enchiladas με λαχανικά και φέτα:
https://theonewithallthetastes.com/2012/10/enchiladas-2/

19) Γιουβαρλάκια με λαχανικά και φέτα:
https://theonewithallthetastes.com/2012/10/blog-post_4-2/

20) Φακές με λαχανικά και γιαούρτι:
https://theonewithallthetastes.com/2011/06/blog-post_30-5/

21) Πίτα fajitas με κοτόπουλο:
https://theonewithallthetastes.com/2019/09/pita-fajitas-kotopoulo/

22) Τάρτα με κολοκυθάκια, φέτα και ανθότυρο:
https://theonewithallthetastes.com/2012/09/blog-post_17-3/

23) Πίτσα με λαχανικά:
https://theonewithallthetastes.com/2014/03/veggie-pizza/

24) Πίτσα με ζύμη από κολοκύθι:
https://theonewithallthetastes.com/2013/09/zucchini-dough-pizza/

Πάνω από όλα θα ήθελα να θυμάσαι κάτι που μου είπαν και μένα όταν αγχωνόμουν ότι η Ιφιγένεια δεν τρώει λαχανικά. Μεγαλώνοντας οι διατροφικές προτιμήσεις αλλάζουν και διευρύνονται.
Οπότε όπως είπα και πριν, υπομονή, επιμονή, ποικιλία γεύσεων, έμφαση σε σαλάτες και φρέσκα λαχανικά και σιγά-σιγά θα τα καταφέρεις!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΑΝΝΙ 16 Οκτωβρίου 2019 - 20:44

Μοσχαρίσια μπριζόλα στο φούρνο, μαλακή και νόστιμη!
Ευχαριστώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 16 Οκτωβρίου 2019 - 22:35

Ωωω! Αυτό κι αν είναι πρόκληση!
Και μοσχάρι και μαλακό και στο φούρνο! Εγκρίνω και μου αρέσει πολύ :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΑΝΝΙ 23 Οκτωβρίου 2019 - 17:02

Άρα challenge accepted! Θα περιμένω όσο χρειαστεί!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ευη Προδρομιδου 16 Οκτωβρίου 2019 - 17:45

Γεια σας , θα ήθελα ένα ωραιο κέικ με πετιμέζι , ταχίνι , βρώμη , σταφιδες κλπ για πρωινό η απόγευμα με το καφέ !!!
Κατ αρχας γράφετε πολύ ωραία & οι συνταγές σας όλες είναι επιτυχημένες!!, έχω και το βιβλίο σας!!!
Σας ευχαριστώ , καλό απόγευμα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 16 Οκτωβρίου 2019 - 22:33

Καλησπέρα Εύη!
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια και χαίρομαι που έχεις και το βιβλίο 😄
Ωραία ιδέα για ένα θρεπτικό κέικ που μας γεμίζει ενέργεια!
Στο blog έχουν δημοσιευτεί κέικ με ταχίνι και κέικ με μέλι, αλλά κάτι που να συνδυάζει όλα αυτά τα καλούδια, όχι προς το παρόν!
Σημειώνεται λοιπόν!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Κωνσταντίνα 16 Οκτωβρίου 2019 - 17:03

Καλησπέρα! Μια συνταγή για εύκολη τούρτα γενεθλίων. Όσο πιο απλή γίνεται. Θέλω να κάνω μια τούρτα για τις διδυμουλες μου που κλείνουν 1 χρόνο αλλά τρέχω και δεν έχω χρόνο για κάτι πολύπλοκο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Να είσαι γερή!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 16 Οκτωβρίου 2019 - 22:33

Καλησπέρα Κωνσταντίνα!
Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!
Να χαίρεσαι τις διδυμούλες σου, να είναι γερές και ευτυχισμένες εύχομαι!
Καθώς κι εγώ είμαι μαμά 2 μικρών κοριτσιών, με πολύ λίγο χρόνο στη διάθεσή μου, αγαπώ τις απλές / γρήγορες / εύκολες τούρτες. Στα πάρτι των μικρών μου κυριών, αλλά και κατά καιρούς γενικότερα, έχω μοιραστεί αρκετές εύκολες τούρτες που δεν απαιτούν ιδιαίτερη προετοιμασία και χρόνο.

Πιο συγκεκριμένα, πολύ πολύ εύκολες και ιδανικές για την περίσταση, θα έλεγα ότι είναι οι εξής:
1) Η πιο εύκολη τούρτα γενεθλίων (από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες συνταγές του blog)
https://theonewithallthetastes.com/2011/07/blog-post_16-2/

2) Εύκολη τούρτα με maltesers (με εντυπωσιακή διακόσμηση και αρκετά αγαπημένη ώστε να συμπεριλάβω στο βιβλίο μου)
https://theonewithallthetastes.com/2013/03/maltesers/

3) Cheesecake με ferrero rocher, oreo και nutella
https://theonewithallthetastes.com/2012/11/cheesecake-ferrero-rocher-oreo-nutella/

4) Τούρτα brownie με κρέμα μασκαρπόνε
https://theonewithallthetastes.com/2016/12/isminis-frozen-party/

5) Τριπλά σοκολατένια τούρτα
https://theonewithallthetastes.com/2017/03/moana-party/

6) Εύκολη τούρτα με μπισκότα και σοκολατένια κρέμα
https://theonewithallthetastes.com/2018/03/swan-lake-party/

Εάν χρειάζεσαι οτιδήποτε άλλο, παραμένω στη διάθεσή σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Fani 16 Οκτωβρίου 2019 - 16:38

Θα μου άρεσε κάποια συνταγή paleo σε γλυκό ή pancakes.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 16 Οκτωβρίου 2019 - 22:39

Ενδιαφέρουσα ιδέα! Προς το παρόν δεν έχω καμία απολύτως επαφή με την paleo δίαιτα, οπότε θα διαβάσω και θα δω τι μπορώ να κάνω!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αρετή 16 Οκτωβρίου 2019 - 16:02

Εργολαβοι με κρεμα ή ελληνικα μακαρονς. Δεν ξερω ποια ειναι η ονομασια. Πολυ θα το ηθελα. Προσπαθω να κανω εισαγωγη φωτογραφιας αλλα δε μου βγαινει. ☺Ευχαριστουμε πολυ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2019 - 16:13

Πολύ ωραία ιδέα! Θα ήθελα ιδέες για σχολικό κολατσιό

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 16 Οκτωβρίου 2019 - 22:32

@Κυριακή
Καλησπέρα Κυριακή!
Στο blog αγαπάμε το σχολικό κολατσιό, οπότε μπορείς να δεις όλες τις σχετικές συνταγές ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://theonewithallthetastes.com/tag/school-snack/
Ρίξε αν θέλεις μια ματιά και αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη συνταγή που θα ήθελες να δεις και που δεν αναφέρεται στη σελίδα μου λες :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 16 Οκτωβρίου 2019 - 22:31

@Αρετή
Α! Και άλλη αγαπημένη συνταγή από τα παλιά!
Όσον αφορά την εισαγωγή φωτογραφίας στη φόρμα σχολίων, πράγματι δεν είναι δυνατή :(

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΗ 16 Οκτωβρίου 2019 - 13:35

Επισκέπτομαι συχνά το site σου, από την αρχή που ξεκίνησες και παρακολουθώ το πόσο έχει βελτιωθεί η παρουσίαση και η εκτέλεση των συνταγών σου, όπως ακριβώς κάθε άνθρωπος προσπαθεί να κάνει καλύτερα αυτά που αγαπά με το πέρασμα του χρόνου και πάνω απ΄ όλα για τους ανθρώπους που αγαπά.
Θα ήθελα λοιπόν να προτείνω τη συνταγή για φαλάφελ (όχι ρεβιθοκεφτέδες) που αγαπά πάρα πολύ ο γιος μου αλλά δεν είμαι ικανοποιημένη από τις συνταγές που έχω δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 16 Οκτωβρίου 2019 - 22:29

Καλησπέρα Ελένη!
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
Πράγματι αγαπώ πολύ αυτό που κάνω (συμπεριλαμβάνοντας και την επικοινωνία μου μαζί σας) και προσπαθώ διαρκώς να βελτιώνομαι και να μοιράζομαι συνταγές που πιστεύω ότι θα αρέσουν και που θα μπορούν να εκτελεστούν χωρίς δυσκολία.
Λοιπόν τα φαλάφελ τα έχω στο πρόγραμμα, γιατί και στις κόρες μου αρέσουν πάρα πολύ (ακόμα και στη μεγαλύτερη που συχνά αποκαλώ στριμαδάκι).
Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και που μου το υπενθύμισες!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χριστίνα 16 Οκτωβρίου 2019 - 12:16

Πολύ ωραία ιδέα, παρόλο που μπαίνω στο site σου για να πάρω ιδέες και πρέπει να πω πως οτι δοκίμασα ως τώρα ήταν υπέροχο!
Θα εισηγηθώ το κέικ με ινδοκάρυδο (το γνωστό με το σιρόπι) σε κάποια παραλλαγή!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 16 Οκτωβρίου 2019 - 22:28

Καλησπέρα Χριστίνα!
Πω πω, μου θύμισες ένα φανταστικό κέικ που έφτιαχνε παλιότερα η θεία μου σε γιορτές και γενέθλια και που προκαλούσε μάχες ανάμεσα στα ξαδέρφια!
Θα προσπαθήσω να βρω την αρχική συνταγή από εκείνη και να την τροποποιήσω λίγο (πχ. προσθέτοντας κάπου, κάπως λίγη σοκολάτα;)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα